Laden Evenementen

Cursus is helaas vol.
U kunt de cursus via livestream volgen op woensdag 21 oktober 2020. Klik hiervoor op Pacht 2020 (actualiteiten) – Zwolle Online.

Deze studiemiddag is gericht op het actualiseren van kennis over het pachtrecht. Recente wetgeving en literatuur komen aan de orde. Daarnaast wordt aandacht besteed aan recente rechtspraak over de pacht. Er is ruim gelegenheid om vragen te stellen.

Doelgroep

De cursus is bestemd voor advocaten, adviseurs, overheid, rentmeesters en taxateurs, die te maken hebben met het prachtrecht.

 

Docenten

Willem BruilD.W. (Willem) Bruil
Instituut voor Agrarisch Recht
Willem werkt bij het Instituut voor Agrarisch Recht en houdt zich bezig met alle aspecten van dit rechtsgebied. Hij was bijzonder hoogleraar agrarisch recht aan de Rijksuniversiteit Groningen.

 

E.H.M. (Els) Harbers
VanGoud Advocaten B.V. te Arnhem
Els is een ervaren pachtrechtadvocaat. Zij adviseert en procedeert veelvuldig over pachtzaken. Verder annoteert zij pachtuitspraken voor het Tijdschrift Agrarisch Recht, waarvan zij voorzitter van de redactie is.

  

PROGRAMMA

(wijzigingen voorbehouden) 

12.00 – 13.00 uur Ontvangst en broodjeslunch
13.00 – 13.30 uur Inleiding en stand van zaken wijziging pachtwetgeving

mr. D.W. (Willem) Bruil

13.30 – 14.30 uur Einde pacht

mr. E.H.M. (Els) Harbers

14.30 – 15.00 uur Bedrijfsmatigheid

mr. D.W. (Willem) Bruil

15.00 – 15.15 uur PAUZE
15.15 – 15.45 uur Pacht en (fosfaat)rechten

mr. E.H.M. (Els) Harbers

15.45 – 17.15 uur Overige recente rechtspraak

mr. D.W. (Willem) Bruil / mr. E.H.M. (Els) Harbers

17.15 uur EINDE, borrel

 

Deelname

Deelnemers aan de studiemiddag ontvangen op de dag zelf de syllabus.

 

Korting

Deelname aan de studiemiddag kost € 440,00 exclusief 21% BTW. Studiemateriaal, koffie/thee en broodjeslunch zijn inbegrepen. Het Van der Valk Hotel Utrecht 1,5 meter protocol kunt u hier inzien.
Voor leden van de Nederlandse Vereniging van Rentmeesters (NVR), de Vereniging voor Agrarisch Recht (VAR), de Vereniging Agrarische Bedrijfsadviseurs (VAB) en de Vereniging voor Agrarisch Specialisten in het Notariaat (VASN) zijn de kosten € 425,00 exclusief 21% BTW.

 

Studiepunten

De Nederlandse Vereniging van Rentmeesters (NVR) heeft 3 studiepunten toegekend.
De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) heeft 4 PE-punten toegekend.
De Vereniging Agrarische Bedrijfsadviseurs (VAB) heeft 4 PE-punten toegekend.
De Vereniging voor Agrarisch Specialisten in het Notariaat (VASN) heeft 4 PE-punten toegekend.
Het Register Belastingadviseurs (RB) heeft in de categorie fiscaal 2 PE-punten en in de categorie niet-fiscaal met fysieke bijeenkomst 2 PE-punten toegekend.
De Stichting Opleiding Medewerkers in het notariaat (SOMN) heeft 4 PE-punten toegekend.
Het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) heeft 3 PE-punten (facultatief) toegekend.

De Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). De opleidingspunten voor deze cursus dienen door advocaten zelf opgevoerd te worden in de jaarlijkse controle (CCV) met overlegging van het bewijs van deelname en het betreffende cursusprogramma. Het volgen van één netto uur onderwijs levert één opleidingspunt op. Zie voor meer informatie: www.advocatenorde.nl/opleiding/cursusaanbod-po

Deelnemers ontvangen voorafgaande aan de cursusmiddag het digitale lesmateriaal. Op de dag zelf wordt de papieren versie van de syllabus uitgereikt aan diegenen die dat willen.

Bewijs van deelname zal na de studiemiddag achteraf aan de deelnemers toegezonden worden.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar