Laden Evenementen

Het Instituut voor Agrarisch Recht organiseert een studiemiddag over de Natuurschoonwet 1928 (NSW). De NSW bevat diverse fiscale faciliteiten om het behoud en de ontwikkeling van natuurschoon op in Nederland gelegen landgoederen te bevorderen.

In deze cursus zal worden ingegaan op de NSW, nu en in de toekomst. De juridische en fiscale aspecten van een NSW-landgoed (voorwaarden, definities, fiscale faciliteiten) zullen worden behandeld. Ook zal worden stilgestaan bij de evaluatie/internetconsultatie van de NSW.

Deelnemers ontvangen voorafgaand aan de cursusmiddag het digitale lesmateriaal. Op de dag zelf wordt de papieren versie van de syllabus uitgereikt.

 

Docent

Mr R.J. (Robert Jan) Nieuwland, Nieuwland Advies Den Haag
Mr Robert Jan Nieuwland (1973) heeft Notarieel Recht in Leiden gestudeerd en heeft vervolgens onder andere de beroepsopleiding notariaat, Larenstein vastgoed en grondverkeer en Grotius estate planning gedaan. Hij adviseert als notarieel juridisch adviseur-estate planner-rentmeester op het gebied van de Natuurschoonwet, nieuwe landgoederen, rijksmonumenten, estate planning, afwikkeling nalatenschappen, erfbelasting betalen met kunst, stichtingen/ anbi’s, particuliere erfpacht- en opstalrechten, agrarisch recht en pacht. Een en ander op zowel notarieel als fiscaal gebied. Hij heeft meer dan vijftien wetenschappelijke artikelen gepubliceerd en is onder meer lid van de fiscale commissies van FPG en VPHB en redacteur van Fiscale Berichten voor het Notariaat en Commentaar Pachtrecht.

 

PROGRAMMA

(wijzigingen voorbehouden) 

12.15 – 13.00 uur Ontvangst en broodjeslunch
13.00 – 13.15 uur Welkom / inleiding

Prof mr. J.W.A. (Jeroen) Rheinfeld (Instituut voor Agrarisch Recht /Radboud Universiteit/Rijksuniversiteit Groningen)

13.15 – 14.45 uur Definities, rangschikkingsvoorwaarden en evaluatie NSW

Mr R.J. Nieuwland

·       Vindplaatsen

·       Doelstelling

·       Definitie

·       Openstelling

·       Eigenaar

·       Rangschikkingsvoorwaarden

·       Opstallen

·       Evaluatie/internetconsultatie NSW

14.45 – 15.00 uur PAUZE
15.00 – 17.15 uur Fiscale aspecten NSW-landgoed

Mr R.J. Nieuwland

·       Overdrachtsbelasting

·       Alternatieve vrijstellingen overdrachtsbelasting

·       Schenk- en erfbelasting/estate planning/testamenten

·       Inkomstenbelasting

·       Vennootschapsbelasting

·       Onroerende zaakbelasting

17.15 uur EINDE, borrel

 

Deelname

Aan de studiemiddag kunnen maximaal 50 personen deelnemen. In geval van overtekening is de volgorde van aanmelding bepalend voor deelname.

Deelnemers ontvangen voorafgaand aan de cursusmiddag het digitale lesmateriaal. Op de dag zelf wordt de papieren versie van de syllabus uitgereikt.

 

Korting

Deelname aan de studiemiddag kost € 350,00 exclusief 21% BTW. Bij dit bedrag is inbegrepen syllabus, broodjeslunch en koffie/thee en een aperitief. Het ReeHorst 1,5 meter protocol kunt u hier inzien.
Leden van de Nederlandse Vereniging van Rentmeesters (NVR), de Vereniging voor Agrarisch Recht (VAR), de Vereniging voor Agrarisch Specialisten in het Notariaat (VASN) en de Vereniging Agrarische Bedrijfsadviseurs (VAB) betalen € 335,00 exclusief 21% BTW.

 

Studiepunten

  • De Nederlandse Vereniging van Rentmeesters (NVR) heeft 3 studiepunten toegekend.
  • De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) heeft 3 PE-punten toegekend.
  • De Vereniging Agrarisch Specialisten in het Notariaat (VASN) heeft 4 PE-punten toegekend.
  • De Vereniging Agrarische Bedrijfsadviseurs (VAB) heeft 4 PE-punten toegekend.
  • De Stichting Opleiding Medewerkers in het notariaat (SOMN) heeft 4 PE-punten toegekend.
  • Het Register Belastingadviseurs (RB) heeft in de categorie fiscaal 3,5 PE-punten toegekend.
  • Het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) heeft 3 PE-punten toegekend.
De Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). De opleidingspunten voor deze cursus dienen door advocaten zelf opgevoerd te worden in de jaarlijkse controle (CCV) met overlegging van het bewijs van deelname en het betreffende cursusprogramma. Het volgen van één netto uur onderwijs levert één opleidingspunt op. Zie voor meer informatie: www.advocatenorde.nl/opleiding/cursusaanbod-po

Bewijs van deelname zal na de cursusdag achteraf aan de deelnemers toegezonden worden.

 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar