Laden Evenementen

Het Instituut voor Agrarisch Recht organiseert een cursusochtend over kavelruil. De figuur van de kavelruil uit de Wet inrichting landelijk gebied mag zich in een toenemende belangstelling verheugen, ook al omdat de wettelijke herverkaveling niet veel meer wordt gehanteerd. 

Docent

Docent voor deze cursusochtend is de heer mr. J.W.A. (Jeroen) Rheinfeld

Programma

09.00-09.30 uur Welkom, inleiding en overzicht

prof. mr. D.W. Bruil, directeur Instituut voor Agrarisch Recht, bijzonder hoogleraar Rijksuniversiteit Groningen

09.00-09.30 uur Ontvangst en koffie/thee
09.00-09.30 uur De kavelruil in de WILG

Welke eisen stelt de wet aan de kavelruil?

  • Ruilschema’s / welke objecten kunnen worden meegenomen?
  • De WILG in de Omgevingswet
  • Stedelijke kavelruil
09.00-09.30 uur Ontvangst en koffie/thee

 

Jeroen RheinfeldDocent
Jeroen Rheinfeld is werkzaam als senior jurist en hoofd vaktechniek juridisch bij Countus accountants + adviseurs te Zwolle. Tevens is Rheinfeld verbonden aan het Instituut voor Agrarisch recht. Sinds 2004 heeft hij diverse artikelen geschreven in agro-juridische vakbladen en cursussen verzorgd op agrarisch-rechtelijk gebied. Ook is hij redactielid van de Notarisklerk en is hij vaste medewerker van de FBN-redactie. Rheinfeld is in 2014 gepromoveerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen op een proefschrift over kavelruil. Hij is aan deze universiteit tevens werkzaam als universitair docent en verzorgt colleges Agrarisch recht.

 

Locatie
De cursus wordt gehouden in Fletcher Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg, Generaal Foulkesweg 96, 6703 DS Wageningen.

 

Deelname en kosten
Aan cursus kunnen maximaal 50 personen deelnemen. In geval van overtekening is de volgorde van aanmelding bepalend voor deelname.

 

Deelname aan de cursusmiddag kost € 340,00 exclusief 21% BTW. Bij dit bedrag is inbegrepen syllabus, broodjeslunch en koffie/thee. Leden van de Nederlandse Vereniging van Rentmeesters en leden van de Vereniging voor Agrarisch Recht betalen € 325,00 exclusief 21% BTW.

 

Deelnemers aan de cursus ontvangen op de dag zelf de syllabus.

 

Studiepunten

Bij de Nederlandse Vereniging van Rentmeesters, de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie, de Vereniging Agrarische Bedrijfsadviseurs, de Vereniging voor Agrarisch Specialisten in het Notariaat worden studiepunten aangevraagd.

In het kader van de Verordening Permanente Opleiding van de Nederlandse Orde van Advocaten willen wij advocaten er op wijzen dat zij op grond van de Verordening op de vakbekwaamheid en meer in het bijzonder artikel 4 van de Regeling vakbekwaamheid zelf mogen beoordelen of het onderwijs hun vakbekwaamheid ten goede is gekomen, aan de voorwaarden uit de Regeling vakbekwaamheid voldoet en daarmee opleidingspunten kan opleveren.

Bewijs van deelname zal na de cursusdag achteraf aan de deelnemers toegezonden worden.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar