Laden Evenementen

Fiscale regelingen zijn van groot belang voor allerlei bedrijfsbeslissingen. Ook op persoonlijk vlak grijpt de fiscaliteit diep in het leven van de agrariër. Het Instituut voor Agrarisch Recht organiseert een unieke, intensieve cursus over de agro-fiscaliteit. Daarin komen alle aspecten van de agro-fiscaliteit diepgaand aan de orde.

De cursus is bedoeld voor beginnende fiscaal adviseurs op dit terrein, die zich in één keer tot specialist kunnen ontwikkelen, maar ook voor meer ervaren fiscaal adviseurs (alsmede voor advocaten, notarissen, adviseurs van accountantskantoren en banken, makelaars, rentmeesters) die hun kennis van het agro-fiscale recht willen actualiseren en completeren. Het aantal plaatsen wordt beperkt gehouden vanwege de opzet van de cursus. Cursisten ontvangen cursusmateriaal en een certificaat. 

Docenten

mr. H.J. (Harm Jan) de Boer FB
mr. drs. A.J.A. (Fons) Overwater RB
prof. mr. J.W.A. (Jeroen) Rheinfeld
mr. A. (André) Verduijn RB 

PROGRAMMA

Donderdag 23 november 2023

09.30 uur Ontvangst
10.00 uur Inleiding agro-fiscaal recht (Jeroen Rheinfeld)
11.00 uur Inkomstenbelasting en de agro-fiscaliteit (1) (André Verduijn)
12.30 uur Lunch
13.30 uur Inkomstenbelasting en de agro-fiscaliteit (2) (André Verduijn)
15.00 uur Omzetbelasting en de agro-fiscaliteit (Harm Jan de Boer)
17.30 uur Aperitief en diner
19.00 uur Fiscale regelingen bedrijfsoverdrachten in de agrarische sector: IB, VPB, Successiewet en BOR (Fons Overwater)
22.00 uur Einde eerste cursusdag

 

Vrijdag 24 november 2023

09.00 uur Wet Waardering onroerende zaken en Natuurschoonwet (Jeroen Rheinfeld)
10.30 uur Overdrachtsbelasting en de agro-fiscaliteit (Jeroen Rheinfeld)
12.30 uur Lunch / einde tweede (laatste) cursusdag

Docenten

mr. H.J. (Harm Jan) de Boer FB
Harm Jan de Boer is werkzaam op het Bureau Vaktechniek Fiscaal van Alfa Accountants en Adviseurs in Wageningen. Als btw-adviseur is hij gespecialiseerd in vraagstukken rond vastgoed, non-profit organisaties, internationale handel en in het bijzonder agro-gerelateerde kwesties. Vanaf het begin is hij commentator voor zowel het fiscale weekblad NTFR als het fiscale handboek NDFR. Daarnaast schrijft hij ook regelmatig in andere vakbladen en treedt hij op als docent/gastspreker.

drs. A.J.A. (Fons) Overwater RB
Fons Overwater is sinds 1987 belastingadviseur voor het MKB. Hij is gespecialiseerd in het zwaardere type adviezen voor het familiebedrijf zoals bij rechtsvormkeuzes, bedrijfsoverdrachten, fusies, herstructureringen en reorganisaties. Fons heeft daarnaast bestuurlijke rollen vervuld met het op peil houden van kwaliteitseisen van grote adviesorganisaties, het leiden van bureau’s vaktechniek en het op C-level verantwoordelijkheid nemen voor kwaliteit, innovatie, compliance, joint ventures, public affairs, communicatie en ICT. Fons is voormalig bestuursvoorzitter van het Register Belastingadviseurs.

prof. mr. J.W.A. (Jeroen) Rheinfeld
Jeroen Rheinfeld is verbonden aan het Instituut voor Agrarisch recht. Tevens is Rheinfeld werkzaam als partner bij FBN Juristen te Amsterdam Sinds 2004 heeft hij diverse artikelen geschreven in (agro-)juridische vakbladen en cursussen verzorgd op (onder meer) agrarisch-rechtelijk gebied. Ook is hij redactielid van het Land- en Tuinbouw Bulletin, het Tijdschrift voor Agrarisch Recht, de Notarisklerk en de AdvoTip en vaste medewerker van de redactie van FBN. Rheinfeld is in 2014 gepromoveerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen op een proefschrift over kavelruil. Hij is aan deze universiteit tevens werkzaam als universitair docent en verzorgt de colleges agrarisch recht. Met ingang van 1 juni 2020 is Jeroen benoemd tot bijzonder hoogleraar agrarisch recht aan de Rijksuniversiteit Groningen.

mr. A. (André) Verduijn RB
André is senior belastingadviseur en Hoofd Vaktechniek Fiscaal Juridisch bij Countus accountants + adviseurs te Zwolle. Regelmatig verzorgt hij cursussen en lezingen op agro-fiscaal gebied en publiceert hij in vakbladen.

 

Deelname en kosten

Aan de cursus kunnen maximaal 12 personen deelnemen. In geval van overtekening is de volgorde van aanmelding bepalend voor deelname. Deze 2-daagse cursus kost € 1.595,00 (exclusief 21% BTW), dit is inclusief het studiemateriaal, 1 overnachting met ontbijt, 2 lunches, 1 diner, koffie/thee en aperitieven. 

Studiepunten

De Nederlandse Vereniging van Rentmeesters (NVR) heeft 12 studiepunten toegekend.
De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) heeft 12 PE-punten toegekend.
De Vereniging Agrarisch Specialisten in het Notariaat (VASN) heeft 12 PE-punten toegekend.
De Vereniging Agrarische Bedrijfsadviseurs (VAB) heeft 13 PE-punten toegekend.
De Stichting Opleiding Medewerkers in het Notariaat heeft 12 SOMN(BMN) PE-punten toegekend.
Het Register Belastingadviseurs (RB) heeft in de categorie fiscaal 12 PE-punten toegekend.
Het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) heeft 6 PE-punten facultatief toegekend.

Het Instituut voor Agrarisch Recht is van oordeel dat deze cursus voldoet aan de minimumvoorwaarden voor onderwijs als gesteld in het PE-reglement van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs en voor 12 uren kan worden ingebracht voor de PE-verplichting van NOB-leden.

De Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). De opleidingspunten voor deze cursus dienen door advocaten zelf opgevoerd te worden in de jaarlijkse controle (CCV) met overlegging van het bewijs van deelname en het betreffende cursusprogramma. Het volgen van één netto uur onderwijs levert één opleidingspunt op. Zie voor meer informatie: www.advocatenorde.nl/opleiding/cursusaanbod-po

De cursus is helaas volgeboekt.

Door het invullen van het aanmeldformulier wordt u op een wachtlijst geplaatst.
Door plaatsing op de wachtlijst komt u in aanmerking voor eventuele vrijkomende plaatsen. Bovendien verzekert u zich van deelname aan de cursus Alles over Agro-fiscaliteit 2024 (data 2024 zijn nog niet bekend).

U kunt het ingevulde aanmeldformulier mailen naar info@iar.nl

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar