Laden Evenementen

Fiscale regelingen zijn van groot belang voor allerlei bedrijfsbeslissingen. Ook op persoonlijk vlak grijpt de fiscaliteit diep in het leven van de agrariër. Het Instituut voor Agrarisch Recht organiseert een unieke, intensieve cursus over de agro-fiscaliteit. Daarin komen alle aspecten van de agro-fiscaliteit diepgaand aan de orde.

De cursus is bedoeld voor beginnende fiscaal adviseurs op dit terrein, die zich in één keer tot specialist kunnen ontwikkelen, maar ook voor meer ervaren fiscaal adviseurs (alsmede voor advocaten, notarissen, adviseurs van accountantskantoren en banken, makelaars, rentmeesters) die hun kennis van het agro-fiscale recht willen actualiseren en completeren. Het aantal plaatsen wordt beperkt gehouden vanwege de opzet van de cursus. Cursisten ontvangen cursusmateriaal en een certificaat.

  

Docenten

mr. H.J. (Harm Jan) de Boer FB, mr. drs. A.J.A. (Fons) Overwater RB, prof. mr. J.W.A. (Jeroen) Rheinfeld, mr. A. (André) Verduijn RB

 

PROGRAMMA
(wijzigingen voorbehouden)

Vrijdag 10 september 2021

09.30 uur Ontvangst
10.00 uur Inleiding agro-fiscaal recht
11.00 uur Inkomstenbelasting en de agro-fiscaliteit (1)
12.30 uur Lunch
13.30 uur Inkomstenbelasting en de agro-fiscaliteit (2)
15.00 uur Omzetbelasting en de agro-fiscaliteit
17.30 uur Aperitief en diner
19.00 uur Vennootschapsbelasting en de agro-fiscaliteit
20.00 uur Successiewet en de agro-fiscaliteit
22.00 uur Einde eerste cursusdag

 Zaterdag 11 september 2021

09.00 uur Wet Waardering onroerende zaken en Natuurschoonwet
10.30 uur Overdrachtsbelasting en de agro-fiscaliteit
13.00 uur Lunch / einde tweede (laatste) cursusdag

 

Docenten

mr. H.J. (Harm Jan) de Boer FB
Harm Jan de Boer is werkzaam op het Bureau Vaktechniek Fiscaal van Alfa Accountants en Adviseurs in Wageningen. Als btw-adviseur is hij gespecialiseerd in vraagstukken rond vastgoed, non-profit organisaties, internationale handel en in het bijzonder agro-gerelateerde kwesties. Vanaf het begin is hij commentator voor zowel het fiscale weekblad NTFR als het fiscale handboek NDFR. Daarnaast schrijft hij ook regelmatig in andere vakbladen en treedt hij op als docent/gastspreker.

 

mr. drs. A.J.A. (Fons) Overwater RB
Fons Overwater is sinds 1987 belastingadviseur voor het MKB. Hij is gespecialiseerd in het zwaardere type adviezen voor het familiebedrijf zoals bij rechtsvormkeuzes, bedrijfsoverdrachten, fusies, herstructureringen en reorganisaties. Fons heeft daarnaast bestuurlijke rollen vervuld met het op peil houden van kwaliteitseisen van grote adviesorganisaties, het leiden van bureau’s vaktechniek en het op C-level verantwoordelijkheid nemen voor kwaliteit, innovatie, compliance, joint ventures, public affairs, communicatie en ICT. Sinds 2017 is Fons bestuurslid van het Register Belastingadviseurs, vanaf juni 2018 in de rol van bestuursvoorzitter.

Jeroen Rheinfeldprof. mr. J.W.A. (Jeroen) Rheinfeld
Jeroen Rheinfeld is verbonden aan het Instituut voor Agrarisch recht. Tevens is Rheinfeld werkzaam als partner bij FBN Juristen te Amsterdam Sinds 2004 heeft hij diverse artikelen geschreven in (agro-)juridische vakbladen en cursussen verzorgd op (onder meer) agrarisch-rechtelijk gebied. Ook is hij redactielid van het Land- en Tuinbouw Bulletin, het Tijdschrift voor Agrarisch Recht, de Notarisklerk en de AdvoTip en vaste medewerker van de redactie van FBN. Rheinfeld is in 2014 gepromoveerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen op een proefschrift over kavelruil. Hij is aan deze universiteit tevens werkzaam als universitair docent en verzorgt de colleges agrarisch recht. Met ingang van 1 juni 2020 is Jeroen benoemd tot bijzonder hoogleraar agrarisch recht aan de Rijksuniversiteit Groningen.

mr. A. (André) Verduijn RB
André is senior belastingadviseur en Hoofd Vaktechniek Fiscaal Juridisch bij Countus accountants + adviseurs te Zwolle. Regelmatig verzorgt hij cursussen en lezingen op agro-fiscaal gebied en publiceert hij in vakbladen.

 

 

 

Deelname en kosten

Aan de cursus kunnen maximaal 10 personen deelnemen. In geval van overtekening is de volgorde van aanmelding bepalend voor deelname. Deze 2-daagse cursus kost € 1.495,00 (exclusief 21% BTW), dit is inclusief het studiemateriaal, 1 overnachting met ontbijt, 2 lunches, 1 diner, koffie/thee en aperitieven. 

Studiepunten

Het Register Belastingadviseurs (RB) heeft in de categorie fiscaal 12 PE-punten toegekend.
De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) heeft 12 PE-punten toegekend.
De Vereniging voor Agrarisch Specialisten in het Notariaat (VASN) heeft  12 PE-punten toegekend.
De Vereniging Agrarische Bedrijfsadviseurs (VAB) heeft 13 PE-punten toegekend.
De Stichting Opleiding Medewerkers in het notariaat (SOMN) heeft 12 PE-punten toegekend.
Het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) heeft 6 PE-punten toegekend.

De Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). De opleidingspunten voor deze cursus dienen door advocaten zelf opgevoerd te worden in de jaarlijkse controle (CCV) met overlegging van het bewijs van deelname en het betreffende cursusprogramma. Het volgen van één netto uur onderwijs levert één opleidingspunt op. Zie voor meer informatie: www.advocatenorde.nl/opleiding/cursusaanbod-po

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar