Laden Evenementen

Het Instituut voor Agrarisch Recht verzorgt op 23 maart 2021 in de ochtend vanuit de studio in Kasteel Waardenburg een interactief live-webinar (met de mogelijkheid om via de chat vragen te stellen aan de docenten) over de belangrijkste ontwikkelingen op stikstof-terrein, actuele jurisprudentie, de stand van zaken anno 2021 en de valkuilen voor de (juridische) praktijk.

 

U kunt los intekenen voor deze bijeenkomst. Wanneer u kiest voor een pakket van 2 bijeenkomsten (deze bijeenkomst en de middagbijeenkomst ‘Actualiteiten fosfaat in/en de praktijk’) ontvangt u een korting op de totaalprijs van de beide cursussen (zie hierna onder ‘deelname en kosten’).

 

 Doelgroep

Deze cursusochtend is bestemd voor beleidsmedewerkers, rentmeesters, advocaten, adviseurs en juristen die bij de advisering over en de uitvoering van het PAS betrokken zijn: het opstellen van ruimtelijke plannen en vergunningverlening en het beoordelen van de natuuraspecten. Zij kunnen werkzaam zijn bij gemeenten, provincies, omgevingsdiensten, rijk, natuurorganisaties, adviesbureaus, advocatenkantoren, makelaars- en rentmeesterskantoren, bouwbedrijven en projectontwikkelaars.

Deelnemers ontvangen voorafgaand aan de cursus het digitale lesmateriaal.

  

Docenten                

mr. F.H. (Franca) DamenF.H. (Franca) Damen
Damen Legal
Franca is advocaat bij Damen Legal. Zij is in het bijzonder gespecialiseerd in het agrarisch recht, omgevingsrecht, milieurecht en natuurbeschermings-recht. Zij behaalde cum laude de Grotius specialisatieopleiding ruimtelijke ordening en milieurecht. Franca schrijft regelmatig artikelen voor haar website en voor verschillende juridische en niet-juridische vakbladen.

 

ing. R.B.M. (Rob) Aagten
Locis Adviseurs
Rob is adviseur ruimtelijke ordening en milieu bij Locis Adviseurs en adviseert ondernemers in het buitengebied bij hun bedrijfsontwikkeling of -verandering. Door zijn agrarische achtergrond en jarenlange ervaring in dit vakgebied zit hij bij veel grote ondernemingen aan tafel.

                                                         

 

PROGRAMMA 

09.30 – 11.00 uur mr. F.H. (Franca) Damen

–      Het stelsel van stikstofrechten

–      Ontwikkelingen in wetgeving

–      Actuele jurisprudentie

–      Welke juridische kansen voor de praktijk zijn er?

11.00 – 11.15 uur PAUZE
11.15 – 12.45 uur ing. R.B.M. (Rob) Aagten

–      Gevolgen voor individuele bedrijven

–      Concrete casus  / praktijkvoorbeelden

–      Praktische oplossingen

12.45 uur EINDE

 

Deelname

U kunt zich opgeven voor uitsluitend deze cursus of in combinatie met de cursus ‘Actualiteiten fosfaat in/en de praktijk’, die op dezelfde dag in de middag, eveneens als live-webinar wordt aangeboden.

 

Korting

  • Het volgen van uitsluitend de cursus ‘Actualiteiten stikstof in/en de praktijk’ kost € 295,00 exclusief 21% BTW. Voor leden van de Nederlandse Vereniging van Rentmeesters (NVR), de Vereniging voor Agrarisch Recht (VAR), de Vereniging Agrarische Bedrijfsadviseurs (VAB) en de Vereniging voor Agrarisch Specialisten in het Notariaat (VASN) bedragen de kosten € 280,00 exclusief 21% BTW.
  • Het volgen van beide cursussen (‘Actualiteiten stikstof in/en de praktijk’ en ‘Actualiteiten fosfaat in/en de praktijk’) kost € 495,00 exclusief 21% BTW. Voor leden van de Nederlandse Vereniging van Rentmeesters (NVR), de Vereniging voor Agrarisch Recht (VAR), de Vereniging Agrarische Bedrijfsadviseurs (VAB) en de Vereniging voor Agrarisch Specialisten in het Notariaat (VASN) bedragen de kosten € 480,00 exclusief 21% BTW.

 

Studiepunten

De Nederlandse Vereniging van Rentmeesters (NVR) heeft 3 studiepunten toegekend.
De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) heeft 3 PE-punten toegekend.
De Vereniging Agrarisch Specialisten in het Notariaat (VASN) heeft 3 PE-punten toegekend.
De Vereniging Agrarische Bedrijfsadviseurs (VAB) heeft 3 PE-punten toegekend.
De Stichting Opleiding Medewerkers in het Notariaat (SOMN) heeft 3 SOMN(BMN) PE-punten toegekend.
Bij het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) zijn studiepunten aangevraagd.

De Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). De opleidingspunten voor deze cursus dienen door advocaten zelf opgevoerd te worden in de jaarlijkse controle (CCV) met overlegging van het bewijs van deelname en het betreffende cursusprogramma. Het volgen van één netto uur onderwijs levert één opleidingspunt op. Zie voor meer informatie: www.advocatenorde.nl/opleiding/cursusaanbod-po 

Bewijs van deelname zal na de cursusdag achteraf binnen 6 weken aan de deelnemers toegezonden worden.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar